Asioita, jotka olen oivaltanut viime aikoina

 

Kouluttauduin aikoinaan valtiotieteilijäksi, vaikka minullahan on sosiaalitieteilijän sielu. Opiskelen logoterapiaa, joka on tarkoituskeskeistä psykologiaa ja filosofiaa, koska haluan tulevaisuudessa auttaa ja tukea muistisairaiden ihmisten omaisia – ja miksei heitä itseäänkin.

Kielet, kulttuurit ja kaikki antropologiaan haiskahtava viehättää minua. Puhun suomea, ruotsia, englantia ja espanjaa ja toivottavasti jonakin päivänä myös ranskaa (jos jaksan päivittää taitoni).

En ole foodie, mutta ruokakulttuuri kiinnostaa minua. Siksi se on pieni osa työtäni. Siksi olin myös mukana perustamassa Soppa365-ruokapalvelua (jota käytän edelleen joka viikko) ja siksi tein Yle Ykköselle Ruokapuhetta-radio-ohjelman vuonna 2019 (voi olla, että tekisin muutaman asian jälkikäteen toisin, esimerkiksi ensimmäisten jaksojen virallinen juontajaääneni huvittaa vieläkin, mutta sainpahan hyvää oppia radiotekemisestä).

Tekstien eri lajityypit kiinnostavat minua. Mutta älä luule, että jos jokin toimii instassa, siitä pitäisi tehdä heti kirja. Alustalla ja mediaympäristöllä on väliä. Nyansseilla on väliä. Sanoilla on väliä. Erityisesti kantavalla ajatuksella on väliä.

Millään ei ole kuitenkaan niin paljon väliä kuin mietityllä näkökulmalla. Sen miettiminen onkin kaikkein haastavinta – ja innostavinta.

Millään ei ole niin paljon väliä kuin mietityllä näkökulmalla. Sen miettiminen onkin kaikkein haastavinta – ja innostavinta

Jaan mielelläni ajatuksiani, joita minulla on ajattelusta, kirjoittamisesta, konsepteista, näkökulmista. Innostun erityisesti, jos luulet, ettet osaa kirjoittaa. Luonnollinen tapa kyllä löytyy.

Olen työssäni kiinnostunut kaikesta, mikä liittyy erilaisiin kerronnan tapoihin ja sisältöihin. Olen ollut mukana tekemässä useita lehtiuudistuksia ja lehtibrändiuudistuksia, koska näen asiat kokonaisuuksina.

Elän kirjoittajan elämää ja kirjoitan parhaillaan toista, tarinallista muistisairaustietokirjaa. Se ilmestyy Siltalalta alkusyksyllä 2022.

 

Tarvitsetko apuani? Ota yhteyttä!

Hanna Jensen