Jokainen, jonka ajatus on kirkas, osaa kirjoittaa. Tästä lähtökohdasta olen rakentanut Kirjoittajapajan, joka siirtyy tarvittaessa yrityksesi tiloihin.

Haluan auttaa työssään tai vapaa-ajallaan kirjoittavia a) kirjoittamaan paremmin b) jännittämään tai inhoamaan sitä vähemmän c) edistymään kirjoittamisessa. Minulle kirjoittaminen ei ole juhlavaa eikä esimerkiksi pelkästään pitkää muotoa, vaan kirjoittamisen iloa voi kokea jo sähköpostia kirjoittaessa tai Facebookin postatessa. Aina kirjoittaja ei tarvitse jättimäistä yleisöä, vaan toisinaan on mahtavaa ilahduttaa kirjoittamalla vain yhdelle ihmiselle. Jokainen voi löytää oman kirjoittajanäänensä.

Tällä hetkellä yrityksissä odotetaan sisällöntuottamista, vaikka työntekijöillä ei välttämättä olisikaan vahvaa kirjoittajan taustaa. Heidän ilmeensä kirkastuvat, kun he kuulevat, että kirjoittamiseenkin on työkaluja. Kirjoittaminen on jopa jossakin määrin matemaattista. En kutsu itseäni opettajaksi vaan uskon, että esimerkkien kautta on antoisinta jakaa inspiraatiota. Kerron auliisti myös mokani.

Miksi juuri minä? Siksi, että minulla on pitkä kokemus monenlaisten tekstien tuottamisesta. Olen kirjoittanut kolumneja, pitkiä reportaaseja ja haastatteluja, ilmiöjuttuja, tosi- ja selviytymistarinoita, ruokaa käsitteleviä tarinoita ja ilmiöitä, talousartikkeleita ja blogipostauksia. Tarpeen tullen ääni on ollut humoristinen – tai sitten täysin neutraali.

Otteeni on käytännöllinen. Työkaluja ja teoriaa avaan toki, mutta niin, että se ei lannista. Tiedän, millaiset arjen paineet työssään kirjoittavaa vaanivat ja millaista on kirjoittaa deadline-paineessa. Tiedän, mitä tarkoittaa riittävän hyvä.

Räätälöin koulutukseni vastaanottajan (ja hänen yrityksensä) tarpeisiin. Etenen esimerkkien avulla ja toivon, että jokaisen workshopin jälkeen kuulijalla on välähtänyt ainakin yksi (mielellään viisi) asia, jonka hän aikoo jatkossa tehdä toisin. Tässä workshopissa opitaan toinen toisiltamme.

Workshop voi olla kolmen tunnin sessio tai sitten viiden tapaamisen sarja.

Jos kiinnostut, ota yhteyttä! hannajenius@gmail.com, 040 5561196, IG ja Twitter @hannajenius