Omassa ajassa ulkomaillakin

 

Huomenta, kello on kaksi yöllä! Aika nousta ylös ja alkaa työnteko. Kofeiinitonta kahvia, mustikkabagel, vähän näkkileipää ja chipotle-hummusta päälle.

Näin alkoi tämä aamuni New Yorkin Brooklynissa, jonne olen tullut kolmen päivän työmatkalle. Tällä kertaa päätin tehdä ihmiskokeen: en siirrykään paikalliseen aikaan ollenkaan.

Olen matkalla yksin. Kukaan ei odota minua päivälliselle eikä tarvitse mitään. Työmatkan jälkeen edessä on tiukka viikko, joten jos tällä tavalla voisi välttää aikaerorasituksen, ihmiskoetta on kokeiltava.

Lentomatkan jälkeen olo on sekava, vaikka Suomessa kello onkin yhdeksän aamulla. Aikaero on seitsemän tuntia. Väsymys näkyy selvästi. Tavarat putoilevat kädestä, törmään tuoleihin. Keitän kahvia ja rupean töihin, sähellän.

Joskus neljän aikaan aamuyöstä, kun Suomessa ollaan kai jo flow-festivaaleilla (kello yksitoista), kuulen New Yorkin tyypilliset poliisi- ja paloautojen äänet. Ihmiset palaavat juhlimasta, kotiväkivaltaa, onnettomuuksia (väsynyt mieli?)!

Syön kahden tunnin välein jotain pientä.

Kun postaan tämän kirjoituksen, kello on täällä melkein kahdeksan eli Suomessa kolme iltapäivällä. Kello kymmeneltä eli siis viideltä on puolentoista tunnin joogaharjoitus Jivamukti-joogakoulussa Manhattanilla, ja sanon opettajalle jo etukäteen, että teen rauhallisesti ja vähemmän, koska elimistöni ei nyt kaipaa rääkkiä.

Kello kolmelta on työtapaaminen Cafe Gitanessa Manhattanin länsipuolella, Meatpacking Districtin alueella. Eli siis kymmeneltä illalla. Sen jälkeen hyppään suoraan metroon, tulen ”kotiin” ja käyn nukkumaan. Tavoitteeni on olla peiton alla kuudelta eli Suomen aikaa yhdeltä yöllä.

Maanantain haastattelu on paikallista aikaa yhdeksältä (eli neljältä iltapäivällä). Sitä ennen on kuutisen tuntia hyvää työaikaa valmistautua. En poistu huomenna Brooklynista. Käyn kävelyllä, teen töitä ”kotona” ja Cafe Ellassa ja rauhoitun. Tiistain haastattelu on Manhattanilla 116:lla kadulla yhdeltätoista (eli kuudelta), minkä jälkeen lähden lähden suoraan Newarkin kentälle takaisin. Kone lähtee kuudelta eli Suomen aikaa yhdeltä yöllä. Silmälaput ovat jo valmiina. Syön kentällä ennen koneen lähtöä. Kun saavun Amsterdamiin paikallista aikaa yhdeksältä eli USA:n aikaa kolmelta aamuyöllä (kai, olen jo sekaisin näistä), aion olla oikeassa eli Suomen ajassa.

Juon aamukahvin ja toivon, että tämä suunnitelma toimii, sillä perjantaiaamuna kello yhdeksän olen pitämässä puhetta muistisairaudesta isolle yleisölle ja haluan olla skarppi ja virkeä. Jos ihmiskoe ei toimi, tämä kokeilu jääköön viimeiseksi.

Aamiainen neljältä aamuyöllä "kotikeittiössä", kaikki suosikkini: mustikkabagel, kreikkalaista kookosjugurttia marjojen kera, näkkileipää chipotle-hummuksella. Kahden tunni päästä vähän lisää.

Aamiainen neljältä aamuyöllä ”kotikeittiössä”, kaikki suosikkini: mustikkabagel, kreikkalaista kookosjugurttia marjojen kera, näkkileipää chipotle-hummuksella. Kahden tunni päästä vähän lisää.


2 vastausta artikkeliin ”Omassa ajassa ulkomaillakin

  1. Minulla oli sama idea ajatellessani meneväni viikonlopuksi New Yorkiin. Ajattelin että ainoa tapa saada se sujumaan (siis lähtö perjantaina töiden jälkeen ja paluu maanantaina aamulla suoraan töihin) oli se että ei siirry ollenkaan toiseen aikaan.
    Odotan mielenkiinnolla tuloksia kokeestasi.

    • Kiinnostavaa! Valmistaudun tässä menemään juuri nukkumaan, kello on 5:30 p.m. Yksi puhelu vielä ja sitten unta. En usko, että on vaikeuksia. Palaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *