hanna5-mv

 

Olen Hanna Jensen, helsinkiläinen kirjoittaja, mediatyöntekijä (Vuoden aikakauslehtitoimittaja 2012) ja tietokirjailija (Tieto-Finlandia-ehdokas 2013). Olen erikoistunut narratiiviseen, tarinalliseen kirjoittamiseen. Olen kirjoittanut työkseni yli 20 vuotta: toimittajana, päätoimittajana ja toimituspäällikkönä. Olen myös perustanut Sanomille ruokatoimituksen ja työskennellyt kaksi vuotta ruokasisältöjen vetäjänä. Sanomilla perustimme yhteisöllisen, digitaalisen Soppa365-ruokapalvelun. Tällä hetkellä työskentelen kolme päivää viikossa viestintätoimisto Ellun Kanojen päätoimittajana ja teen Yle Ykköselle radio-ohjelmaa Ruokapuhetta.

Kirjoittaminen on kuitenkin lähinnä sydäntäni, ja minulla on kokemusta hyvinkin erilaisista teksteistä ja tyylilajeista (lyhyistä ilmiöteksteistä ja blogiteksteistä kirjan kirjoittamiseen ja podcast-sarjaan). Ymmärrän, millaista on työskennellä aikataulupaineessa ja tiedän, milloin on syytä varata aikaa hienosäätöön. Uskon myös, että kaikki osaavat kirjoittaa, kunhan ajatus on kirkas. Sparraan kirjoittajia, ja autan mielelläni sinuakin.

Olen työssäni kiinnostunut kaikesta, mikä liittyy kirjoittamiseen, tarinankerrontaan, erilaisiin kerronnan tapoihin ja sisältöihin. Etsin yllättäviä ja kiinnostavia näkökulmia ja tulokulmia tarinoihin. Seuraan aikaani ja koska liikun paljon, tiedän, mitä kaupungissa tapahtuu. Elän kirjoittajan elämää ja vaalin sitä.

Tässä on minun työmanifestini:

  1. Haluan, että arjessani on aikaa ajatella.
  2. Joskus yksityiskohtien hinkkaaminen on tärkeää, mutta tavoitteet, kiteytykset ja suuret linjat viehättävät minua myös.
  3. Kirjoitan joka päivä.
  4. Opiskelen joka päivä.
  5. Luen joka päivä.
  6. Vaalin tarkkuutta ja loogisuutta. Ne eivät syö luovuutta, päinvastoin.
  7. Maailma ei pyöri minun napani ympärillä.
  8. Koska voin ilahduttaa muita kirjoittamalla, teen sen.
  9. Teen minkä lupaan, aikataulussa.
  10. En koskaan väsy havainnoimasta, kuinka ihmiset ajattelevat ja elävät. Minulle on sanottu, että kiinnostavien havaintojen tekeminen on vahvuuteni kirjoittajana samoin kuin se, että löydän kiinnostavia ihmisiä haastateltaviksi. Olen etuoikeutettu, kun saan tehdä tätä työtä.

Tarkemmat tiedot minusta löydät LinkedInistä.

Olisi mukava tehdä töitä yhdessä! t. Hanna