Kulissien takaa: Reportteri-Jensen ruokakurssilla

 

Reportteri-Jensen oli pari kuukautta sitten vietnamilaisen ruoan kurssilla Helsingin Punavuoressa. Kirjoitin vietnamilaisen ruoan valmistamisesta jutun eilen ilmestyneeseen Mondon Ruoka & Matka -erikoislehteen.

Kolme kovaa ruokabloggaajaa (Hanna ”avokadopasta” Gullichsen, Riikka Karppinen ja Eeva Kolu) tuli veitsineen paikalle ja ryhtyi tekemään ruokaa Pauleen Mannevaaran johdolla. Pauleen on muuttanut Vietnamista Pohjanmaalle kuusivuotiaana ja näytti bloggaajille, miten hänen perheessään syödään.

Reportteri-Jensen ei montaa sanaa keikalla sanonut. Ei tarvinnut. Kuten Mondon jutussani kerron, meno oli jo kurssin alkumetreillä kuin lastentarhan pienten ryhmässä: Yksi bloggaaja oli pöydällä, toinen oli karannut jonnekin lieden äärelle ja yksi heilu huippuveitsi kädessään. Myös Pauleenia huvitti: huoneessa oli ehdottomasti hänen taitavimmat oppilaansa koskaan. Juttua riitti. Ei juuri tarvinnut kysyä mitään. Unelmakeikka.

Ruokakuvausten seuraaminen on mielenkiintoista puuhaa. Ruokakuvia otti pieteetillä valokuvaaja Kaapo Kamu, jonka ”tiimissä” olivat myös lehden AD ja tuottaja Iina.

Suomessa ruokakuvia ei kuvata useita päiviä kuten joissakin ulkomaisissa lehdissä (taidot ovat meillä niin paljon paremmat). Ruokiin ei sumutettu kiillotusaineita eikä partavaahto korvannut kermavaahtoa. Vietnamilaisissa herkuissa tosin ei kermavaahtoa näy.

Reportteri-Jensen nappasi omaan repertuaariinsa aluksi kaksi ruokaa: tulisen, vietnamilaisen kaalisalaatin (järkyttävän hyvää) ja tuoreet riisipaperirullat, joita olen tehnyt noin kymmenen kertaa keikan jälkeen. Ohjeet saat Mondon Ruoka & Matkasta ja bloggaajien sivuilta, mutta katsopa rullien tekemisen tekniikka täällä (varsinaisen rullauksen ohje alkaa kohdassa 2:10). Rullat on niin helppo tehdä, että itkettää. Tumpelokin voi sitä paitsi tarjota niitä, koska ainoa vaativa vaihe on se, kun pitää suikaloida vihannekset.

Ja vieraat ovat taatusti, että ”ooh”.

Ope Pauleen näyttää, muut tottelevat.

Ope Pauleen näyttää, Hanna Gullichsen tottelee. Taustalla tuottaja Iina ja valokuvaaja Kaapo.

Don't mess with photografer Kaapo Kamu!

Nyt tottelette edes hetken! (Hienot housut, muuten)

 

"Puoli Suomea" lukee heidän ruokablogejaan. Vasemmalla Hanna, oikealla Riikka, edessä Eeva.

”Puoli Suomea” lukee heidän ruokablogejaan. Vasemmalla Hanna, oikealla Riikka, edessä kuumeinen Eeva.

 

Ruokabloggaajan tulee olla myös valokuvaaja.

Ruokabloggaajan tulee olla myös valokuvaaja.

Sisäpiirin vinkki Pauleenilta: paras soija tulee Thaimaasta.

Sisäpiirin vinkki Pauleenilta: paras soija tulee Thaimaasta.

Karamellisoitua lohta (niin hyvää, että taju lähti)

Karamellisoitua lohta (niin hyvää, että taju lähti).

Vietnamin paras salaatti, sanon minä.
Vietnamin paras salaatti, sanon minä.

 

Ps. Jos haluat katsoa kauniita ruokakuvia, poistu ruokabloggaajien sivuille…


Yksi vastaus artikkeliin ”Kulissien takaa: Reportteri-Jensen ruokakurssilla

  1. Päivitysilmoitus: kun mandoliini soi - hannag.fi : hannag.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *